Весели крачета

Кога ще проходи? Как ще проходи? Да му помагам ли? А как да го обувам вкъщи и навън? Ако и вие си задавате тези въпроси, значи детето ви е около годинка и вече може би пристъпва, хванато за опора. Добре дошли на последната спирка от превръщането на бебето в истинки хомо сапиенс.

Може би се досещате, че и аз в момента съм на този етап. Синът ми е на 11 месеца и вече ходи (а понякога направо тича), хванат за мебелите. Но все още отказва да се пусне от тях и да направи първите си самостоятелни крачки.

И така от няколко месеца. Горе-долу оттогава започнах да си задавам и въпроси за прохождането като цяло. Първото ми решение беше да не използвам проходилка или други помощни средства на модерната индустрия за бебета. Дотук добре, но как трябва да е обут вкъщи и навън? Особено предвид факта, че е зима и няма как да прохожда бос, въпреки препоръките, че така било най-добре за развитието на опорно-двигателната система.

Заредена с куп въпросителни, реших да се отбия до детския сектор на notosgalleries, защото знам, че там винаги ще открия добри предложения. Ако държите детето ви да прохожда вкъщи босо или поне без обувки, в магазина ще откриете прекрасните чорапки на Alouette. Те имат десетки силиконови точици, които ви гарантират, че детето няма да се хлъзне и да падне. Освен това те са достатъчно мекички и топли, за да сте спокойни и за комфорта му.

Любезните продавач-консултанти на notosgalleries ми казаха и златните правила в избора на точните обувки за прохождащото дете. На първо място обувките задължително трябва да са твърди в областта от петата до глезена. Това ще поддържа крачето и ще предотврати евентуални изкривявания в стъпването.

Също така е хубаво зимната обувка да е малко по-висока и да покрива и глезена. Така ще осигурите на вашето дете удобство и топлина, която е така нужна в тези студени дни. Разбира се, обувките за най-малките трябва да са от естествена кожа и с мек пух отвътре. Обикновено детските обувки са с велкро лепеки или цип, а връзките са само за фасон. И това не е никак случайно! Само жена, която не е обувала малко дете, не знае каква битка е това.

И не си мислете, че за да изпълват всички тези изисквания, детските обувки задължително са скучни. В notosgalleries ще откриете моделите на Timberland, които са като умалени варианти на класическите обувки на марката. А за тях няма нужда да казваме, че са топли, здрави и стабилни.

Друг страхотен вариант са моделите на Geox, които освен това са с дишаща подметка, която обаче не пропуска влага навътре в обувката. И двете марки предлагат обувки за момченца или момиченца, както и унисекс модели. Които и да изберете, бъдете сигурни, че прохождащите крачета на детето ви ще бъдат защитени от влага, студ, контузии и скука.

За автора

Велина Василева

Здравейте, казвам се Велина и се занимавам с редене на думи в изречения. Вече повече от 10 години съм редактор в едно от най-известните женски списания в света. Отскоро пък съм майка на Виктор (което няма връзка с думите и изреченията) и имам свой личен блог за красота и други интересни истории – Beauty & Other Stories.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *