Бъди моята валентинка!

Случвало ли ви се е да се влюбите от пръв поглед… в дреха? Това ми се случи преди две седмици, разхождайки се из етажите на notosgalleries.

Вървейки, окото ми се спря на виненочервена сатенена панделка. В следващия момент пред мен се разкри изчистен, стилен, черен гащеризон. По това време в главата ми все още се формираха финалните теми за notosLOVES през месец февруари, но едно беше сигурно – тези панделки трябваше да са част от тях. За да остана вярна на обещанието си – марката на гащеризона е MAGENTIC COUTURE, цена: 135 лв. (в момента е намален 50%, защото в notosgalleries тече финалната и най-голяма разпрадажба за сезона!).

Мисля да не изпадам в подробности и да обяснявам за всички палави приложения, които ми хрумнаха на тема ‘панделка’ – връзване на любимия за легла и т.н… НО със сигурност ще разкажа за цялостната визия, която създадохме с консултантите на notosgalleries.


Мисълта за винено-червената гама и създаването на монохроматичен look беше основната идея за грима. Все пак вино, любов… любов и вино. И въпреки това ми се искаше грима да не е опушен, черен и дързък, а обратното да е нежен, леко подчертаващ и изтънчен.

За основа на грима използвах DIORSKIN FOREVER. Цена: 96 лв. Дълготраен фон дьо тен, със средна към плътна покривност. Подходящ е за нормална към мазна кожа, матиращ и минимализиращ порите.

Pro tip: Не забравяйте нанасяйки продукта да разнесете и под челюстта и към средата на врата. По този начин преливате цвета на фон дьо тена с този на кожата си  и не оставяте видими линии от разлика в цвета.

За очите и за да се придържам към винената гама избрах палитрата на DIOR  5 Colour – 797 Feel. Цена: 117 лв.

Цялата повърхност на окото – от клепача, чак до веждата покрих с неутралния цвят шампанско (намира се горе, дясно на палитрата). Върху подвижният клепач смесих двата лeви цвята на палитрата. Тъмният винено-кафяв нюанс (долу, дясно) намери място някак от самосебе си във външният ъгъл на окото и в основата на миглите. За да придам лек контур на окото смесих двата виолетово-червеникави цвята, с които леко опуших повърхността върху костта на очната ябълка.

Pro tip: Лесно можете да намерите тази кост като сложите пръст върху повърхността на окото, там където усещате ръб между твърда кост и мека вдлъбнатина е мястото, което в грима обикновено подчертаваме с леко по-тъмен или абсолютно контрастен цвят. Това е и мястото, което придава характерна форма на очите.

Единственото нещо, за което трябва да имате предвид опушвайки го, е винаги да внимавате стигайки края на костта да издърпате линията нагоре, към ухото. Представете си  мислена линия, минаваща от носа към горния край на ухото. Това е линията, по която трябва да се движи и грима в края на окото. Ако мине под нея се образуват така наречените „тъжни очи“. А никой не иска да е тъжен на свети Валентин!

За допълнителен разкош и екстра секси поглед, поставих  в началото на клепача и около слъзния канал, малко от брокатените розови сенки (горе, дясно) от палитра 5 Colour Designer 508 Nude Pink, но това не е задължително, просто за fun и екстра glam.

Очната линия е Calligraphie de CHANEL. Цена : 61 лв. Дълготрайна, водоустойчива, кремообразна и изключително лесна за нанасяне с ъглова четка. Ако не сте професионалисти в нанасянето на очна линия, това е вашият продукт. Нанасям я с леки докосвания на четката към остовата на миглите, защото искам само да подчертая очите, а не да акцентирам върху линията.

Приключвам грима на очите с новата спирала на DIORSHOW Plump’N’Volume. Цена: 67 лв. Едно притискане на меката част на тубичката гарантира перфектна дозировка на количеството туш, което да нанесете върху миглите. Сложете няколко пласта, движейки четката на кратки интервали наляво-надясно. Така подчертавате всяко косъмче, дори най-малкото. А повода го позволява, даже изисква!

Руж. DIOR BLUSH 849. Цена: 94 лв. Леко кристалният му блясък и прасковено-телесен цвят придават свежест и сияние на кожата, без да има нужда от поставянето на допълнителен хайлайтър.

Устни. Перфектно кореспондиращ цвят на този от любимите ми MAGENTIC панделки е DIOR ADDICT с номер 967. Цена: 71 лв. Да, знам че цветно червило за Свети Валентин не е най-добрата идея, но то служи, само за да подчертае усните и да го накара да ахне в първия миг, в който ви зърне. Освен това, червилото е ултра хидратиращо, изключително леко и лесно за нанасяне. Няма да сбъркате с него, гарантирам. Ако все пак се притеснявате от цвета, поставете безцветен балсам или гланц за устни, но не забравяйте – той задължително да има сладък вкус!

За да не забравим и ръцете. Вариант за лак подхождащ на цялостната гама е CHANEL 455 Lotus Rouge. Цена: 50 лв. Ултра бързо съхнещ и изпитано-дълготраен. Този червеникаво-керемиден нюанс с винен отенък, за мен е перфектното червено, което би подхождало на всеки цвят кожа, придавайки й стил, класа и онази доза, френска игривост.

Ами, това от мен по случай празника. Независимо дали го празнувате или за вас е по-скоро клише, важно е да намираме поводи за себе си и това, да се чувстваме добре в кожата си. На празнуващите „Наздраве“, на непразнуващите… също!

xoxo,
Angie

Keep in touch @ Instagram: angela_angelova

За автора

Ангела Ангелова

Типично градско момиче. Истинска, усмихната, винаги бързаща и постоянно търсеща – нещо, някой… Него! Това съм аз, Angie. Обичам всичко цветно, уютно и момичешко. Обичам хората и сляпо вярвам в добротата. Като цяло, oбичам да обичам.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *