Изхвърли го!

6 практични съвета как винаги да имаме свободно място за нови неща в дома… и живота си.

Преди време се бях запалила много по TEDx конференциите. Бях изгледала почти всичко достъпно към тогавашна дата.

Няколко са обаче презентациите, които помня до ден днешен. И когато с редакторите на блога обсъждахме темите за месец февруари, стигайки до претрупването с вещи, в главата ми рязко изплува презентацията на Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus.

В нея, те двамата, типични американски младежи, следващи чинно корпоративният си път в йерархията, затрупани от джаджи, вещи и всевъзможни собствености… в един момент осъзнават, че са истински нещастни.

Презадоволени, но нещастни.

Няма да изпадам в подробности, ако желаете да гледате двете им презентации на TEDx можете да го направите тук и тук. По-важно е как постъпват : единият дарява, продава и изхвърля всички свои вещи. Другият – ги пакетира за един месец и вади само нещата, които са му истински необходими. И осъзнават едно нещо, че less is more (по-малкото е повече) и че освобождавайки се от всички неща, които привидно им доставят удоволствие… в края на краищата остават истински щастливи.

Не ме разбирайте погрешно, в никакъв случай не проповядвам минимализъм! За мен идеята като цяло е леко крайна.

Въпреки всичко има нещо пречистващо и истински освобождаващо в даряването и изхвърлянето от ненужни вещи! Как да ги познаем? Ето няколко практични и истински работещи съвета:

Съвет 1: Сменяйки сезонните дрехи… Oбърнете всички закачалки в гардероба си наобратно.  Взимайки дреха, завъртайте кукичката на закачалката. В края на сезона вижте кои ваши богатства са останали необлечени. Щом не са ви потрябвали цял сезон, надали ще потрябват отново. Дарете ги или ги върнете за рециклиране.


Съвет 2: Създайте си принципа: купи нещо, подари нещо! – За да се пазите от „натурия“ и да държите енергията в постоянен поток… купувайки нещо ново, подарявайте нещо. Хората около вас ще са повече от щастливи! Гарантирам! Никога не е излишен жест на внимание, пък бил той и леко second hand.

Съвет 3: Всеки път, когато почиствате основно дома си, изхвърляйте по 5 ненужни вещи. – Празни или полупразни бутилки. Стари брошури. Празни кутии от обувки. Чукнати чаши… Всички ги имаме вкъщи. Останали неупотребени повече от две седмици, те вече не са нужни. Изхвърлете ги.

Съвет 4: Отваряйте пощата си близо до кошче за боклук. – По този начин, веднага ще можете да изхвърлите ненужните пликове и нежелани брошури, поща и флаери.

Съвет 5: Не пазете използвани пликове и торби. – Веднага щом се приберете с пликче в ръка, ползвайте го за да съберете боклука и го изхвърлете още на следващия ден. Или още по-добре, носете чанта за многократна употреба. Пазете природата, само една ни е.

Чанти Longchamp, notosgalleries ет.3

Съвет 6: Организирайте вещите си в кутии за съхранение и органайзери. Подреждайте нещата в разпределени органайзери и кутии. Красиво е и изглежда изчистено и подредено. Задължително условие преди да ги приберете е да направите „чистка“. Следете сроковете на годност на бюти и хранителните продукти.

Кутии Coincasa, ет.2, детски играчки и чорапи Alouette, ет.1

Бонус съвет: Не забравяйте компютъра! Прочистете всички свалени, временни или изтрити файлове. – Empty that Trash can.

Така че в кратко обобщение – гледайте сроковете на годност, избирайте качество за сметка на количество и… опитайте… изхвърлете всичко ненужно! Все пак пролетта идва съвсем скоро, а с нея и новите колекции, за които ще ви разкажа съвсем скоро, така че подгответе се като освободите място!

xoxo,
Angie

Keep in touch @ Instagram: angela_angelova

За автора

Ангела Ангелова

Типично градско момиче. Истинска, усмихната, винаги бързаща и постоянно търсеща – нещо, някой… Него! Това съм аз, Angie. Обичам всичко цветно, уютно и момичешко. Обичам хората и сляпо вярвам в добротата. Като цяло, oбичам да обичам.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *