FashionLAB – пътеводител зад кулисите

По време на Fashion Lab, бях командировка в Кайро. Проследявайки целия процес по подготовката на това предизвикателство някак тайничко се вълнувах за всичко случващо се, макар и на 3000 километра разстояние. Получавайки снимките след събитието, истински съжалих, че в края на краищата не успях да се прибера навреме, да присъствам и да се потопя в зашеметяващата емоция на ревюто.

За да можем да ви покажем малък sneak peek на бекстейджа (там винаги е по-интересно), на представянето на изгряващите и талантливи, български дизайнери беше Лилия Ангелова. Ето как тя усети магията, наречена FashionLab:

Прожектори, музика, суматоха…

остава само час до началото FashionLAB – лабораторията, в която талантът на младите дизайнери е основна химична съставка, за да се получи магията на модата, с истински glam и шоу ефект.

Докато докато гостите се настаняват в очакване на ревюто на Модна Къща Амбиция, CKFStudio, MEME MORE, PENDARI, PROVOCATIVE и Kind of Gorgeous, ние сме зад кулисите.

Там професионалистите са запретнали ръкави и творят. Близо час преди началото почти всичко вече е готово. Топ коафьори и Moroccanoil доизкусоряват последните детайли. Край тях цари малък творчески хаос, на който ние се наслаждаваме до последния момент. В ръцете си държат последсното си оръжие – флаконите лак за коса, които свършат за минути, за да няма дори един стърчащ, непокорен и неконцептуален косъм.

Сред коафьорите е и любимата на notosgalleries – Мария Алексиадо, позната от проектa „Пълна Промяна с notosgalleries“ Ето какво сподели тя за преживяването:

 

Гримьорите и продуктите на DIOR, разкриват така характерния за марката и истински вписващ се в цялостната визия на събитието – DIOR glow!

A вдъхновението за грима на моделите идва директно от Dior #ArtOfColour, цялостна идея на Peter Philips, творчески директор на Dior make up, пресъздадена с помощта на новите цветни водоустойчиви очни линии Diorshow On Stage Liner, които ще се лансират по магазините това лято. Зад реализирането на концепцията стои Петя Петкова, трейнър и гримьор на Dior, позната също и от бързо нашумелия си профил в Instagram @petkova.p.beaute:

Тази вечер с двама гримьора на @dior правихме грима за ревюто #FashionLab, организирано от @notosgalleriesbg, което даде сцена на български дизайнерски марки, които можете да намерите в магазина, а това са моите модели. Имах удоволствието аз да избера и задам концепцията за грима на ревюто, като вдъхновението е от #Dior #ArtOfColour, цялостната работа на @peterphilipsmakeup и новите цветни водоустойчиви очни линии #Diorshow #OnStageLiner, които ще се лансират по магазините лятото. Благодаря на чудесните момичета от @visages_models! . . . #diormakeup #diorbackstage #diorliner #makeupartistry #extrememakeup #artliner #getcreative #backstageenergy #fashionshow

Публикация, споделена от Petya Petkova (@petkova.p.beaute) на Апр 19, 2018 в 11:07 PDT

Най-хубавата част на преживяването зад кулисите е, че тук царува детайлът. Нищо не може да се случи без точен план и предварително одобрение. За всяка реализирана идея има скица, за всеки тоалет – място, за всеки модел – хореография. Всичко е подредено върху табла, закалчките с тоалети са под конец. Тук са всички – дизайнерите, творческите директори, режисьорите, организаторите… Моделите на „Визаж“, които ще представят колекциите след минути, също вече са готови. Акцентите по във визията им са ключови, разбираме го малко по-късно, когато вече дефилират по червения килим (повече за самото ревю можете да прочетете тук).

В последните минути Жени Калканджиева се присъединява, инструктира момичетата, за да е сигурна, че шоуто ще мине по план. Покрай нея те хвърчат за последни приготовления, а ние успяваме да запечатим някои от моментите, за да ви ги покажем. Ей така, непринудено и бекстейдж.

По път минаваме за чаша пенливо вино и хапка от селекцията на FLOCAFE. Дори тук детайлите и цветовете са в концепцията на събитието…

За напитките пък се бяха погрижили от Disaronno, смея да твърдя, че няма недоволни гости или недоизпити до дъно чаши.

Настаняваме се по местата. Остават секунди до предтавянето и ние решаваме да позволим на FashionLAB магията да се случи, докато наблюдаваме шоуто вече под прожекторите, в компанията на VIP гости и представители на модния, културен и шоу елит.

 

 

Всички дизайнери от FashionLAB можете да намерите на ниво 3, notosgalleries.

Ако все още не сте го направили, прочетете статията ни с повече информация за проекта ТУК.
Не пропускайте и да разберете повече за дизайнерите, които взеха участие в него, като прочетете интервютата им ТУК.

photo credit: Лилия Ангелова

 

За автора

Ангела Ангелова

Типично градско момиче. Истинско, усмихнато, винаги бързащо и постоянно търсещо – нещо, някой… Него! Това съм аз, Angie. Обичам всичко цветно, уютно и женствено. Обичам хората и сляпо вярвам в добротата. Обичам да обичам!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *