Ароматите на зимата.

Неизбежно е като влезеш в beauty департамента на notosgalleries  и да не се прехласнеш по колекцията аромати… Толкова много, толкова различни и изкусителни!

Затова реших да се допитам до Микаела Динкова за това, кои според нея са ароматите на есента. Тези вечните, класически и неподвластни на тенденциите.

Микаела е професионален гримьор, страстен фен на ароматите и beauty консултант в notosgalleries. Ако ви трябва истински про съвет при избора на аромат, продукт  или грижа за кожата… Микаела е вашият човек. Знае спецификата на всички продукти до последната им съставка. Разказва приказки за ароматни нотки, подмладяващи съставки и комбинации от цветове по начин, който може да ви остави безмълвен.

 

Ето какво ни разказа тя за любимите си зимни аромати, но и за това… каква всъщност е историята на едно от любимите ни женски оръжия…

 

„““ Парфюмите са познати на хората от векове, но задавали ли сте си въпроса, „кога са се появили първите парфюми?

Първата форма на парфюм се е появила преди хиляди години в Египет. Той се е различавал доста от познатите днес аромати. Първоначално египтяните използвали тамяна като парфюм и неговия аромат се е прилагал само за свещени ритуали, но след  Златния век тамянът и другите ароматни масла станали по-достъпни и се използвали не само от фараони, но и от останалите египтяни. След време парфюмите добиват популярност и в останалите империи – Древен Рим и Елада.

Желанието за постигане на уникални аромати било толкова голямо, че някои от съставките били по-скъпи от злато.

Ключовата стъпка към преминаването към познатите днес аромати е направена в арабския свят. Тогава Авицена, който бил един от най прочутите арабски химици успява да извлече ароматни масла от цветовете на растения.

Истинският си връх обаче парфюмерийната индустрия достига във Франция по време на Катерина Медичи. Тя била толкова обсебена от парфюмите, че назначила собствени парфюмеристи, който създавали аромати специално за нея. След време, благодарение на тези парфюмеристи Франция се превръща в Европейски център за парфюмерия и козметика.

Смята се че първият парфюм по днешни рецепти е създаден през 1675 г. във Франция.

Всеизвестна тайна е, че ароматите които използваме реагират различно поред сезона и при промени на температурата и влажността. През зимата, когато денят постепенно започне да намалява, често и аромата на парфюма може да отслабне и да стане едва доловим. Причината се крие и в човешкото обоняние, което през студените месеци отслабва. Друг допълнителен фактор би могъл да бъде и сухият въздух. Затова, ние Ви препоръчваме да използвате по-наситени и по-тежки аромати.

 

J’ADORE – DIOR

Чувствен и изискан аромат, който празнува възраждането и изключителната женственост. Флорално ухание вдъхновяващо с бергамонт, магнолия, жасмин, фрезия и дървесни нотки

Бергамонт, мандарина, магнолия, круша, праскова, фрезия, жасмин ,орхидея, тубероза, мускус, дървесни нотки.

*клипът е част от рекламната кампания на най-новия аромат  J’adore –  Absolu… но някак не успях да се стърпя да не покажа едно от най-новите бижута от notosgalleries колекцията ни. (бел.ред.)

 

Coco Noir  – CHANEL

Coco Noir е вечната класика сред парфюмите. Изключително изтънчен и обгърнат с мистерия аромат.

Бергамонт, грейпфрут, жасмин, роза, пачули, мускус, ванилия.

SI PASSIONE – ARMANI     

Очарователен и страстен Si Passione ще Ви завладее със своя чувствен и плодово-цветен аромат. В него ще откриете обаятелните зимни акорди на жасмин, ванилия и пикантни нотки.

HER – BURBERRY 

Този зимен дамски аромат крие в себе си нотки на жасмин, кехлибар, мускус и дървесни нотки.“““

 

Всички аромати, както и самата Микаела… която ги сподели с нас, можете да откриете в notosgalleries – ниво 2.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *